الگوی جدید تعیین شهریه مدارس غیردولتی در شرایطی میزان شهریه این مدارس را برای سال تحصیلی آینده مشخص کرده که برخی مدیران این مدارس معترضند و می‌گویند این الگو بر خلاف قانون مدارس غیردولتی است و بدون در نظر گرفتن هزینه های مدرسه و تورم سالانه شهریه تعیین شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، الگوی جدید تعیین شهریه مدارس غیردولتی منجر به این شده که مدیران برخی از مدارس به ویژه در مناطق 1 و 3 تهران، قانون مدارس غیردولتی را دور زده و مابه التفاوت هزینه های دریافت شده را از مهرماه به بعد و در قالب برگزاری جلسات انجمن اولیا و مربیان از والدین دریافت کنند. این هزینه ها در برخی از مدارس به ویژه مدارس متوسطه دوم به 20 تا 25 میلیون تومان در مناطق 1 و 3 می رسد.

الگوی جدید با قانون مدارس دولتی فاصله دارد

این در حالی است که یکی از مسوولان اموزش و پرورش شهر تهران سقف شهریه های دریافتی مدارس غیردولتی را در منطقه 3 به تفکیک هر پایه اینگونه اعلام کرد: در مقطع ابتدایی بالاترین شهریه 4 میلیون تومان و پایین ترین شهریه دو میلیون و 800 هزار تومان، در مقطع اول متوسطه اول پایین ترین شهریه سه میلیون و 700 هزار تومان و بالاترین قیمت 5 میلیون و 400 هزار تومان، در دبیرستان پایین ترین قیمت شهریه سه میلیون و 200 هزار تومان و بالاترین شهریه 6 میلیون و 100 هزار تومان، در فنی و حرفه ای پایین ترین نرخ چهار میلیون و 800 هزار تومان و بالاترین هزینه 5 میلیون و 900 هزار تومان است.

اما به گفته مرتضی احمدی مدیر مجموعه مدارس غیردولتی کوشش، هزینه تمام شده دوره ابتدایی مدرسه کوشش هفت میلیون و 500 هزار تومان است، اما آموزش و پرورش شهریه تعیین شده را سه میلیون و 800 هزار تومان اعلام کرده است. مابه التفاوت هزینه ها را با کمک و مشارکت اولیا تامین می کنیم.

او با انتقاد از الگوی جدید تعیین شهریه می گوید:« این الگو مناسب برای تعیین شهریه نیست و هزینه های مصرفی مدارس مانند آب و برق، کتاب های جانبی و کمک درسی،  تجهیزات و اردوها را در نظر نگرفته است. همچنین نگاه آموزش و پرورش نسبت به اجاره املاک نگاه دقیقی نبوده است چرا که یک مدیر گاه مجبور است برای ملک اجاره ای خود ماهانه 60 میلیون تومان اجاره بها پرداخت کند، اما آموزش و پرورش اجاره بیش از 20 میلیون تومان را قبول نمی کند.»

شهریه مدارس غیردولتی مصوب اموزش و پرورش در منطقه 3
مقطع ابتدایی مقطع متوسطه اول مقطع متوسطه دوم فنی و حرفه ای 

بیشترین شهریه:4 میلیون و 200 هزار تومان

کمترین شهریه: 2 میلیون و 800 هزار تومان

بیشترین شهریه:5 میلیون و400 هزار تومان

کمترین شهریه: 3میلیون و 700 هزار تومان

بیشترین شهریه : 6 میلیون و 100 هزار تومان

کمترین شهریه: 3 میلیون و 200 هزار تومان

بیشترین شهریه: 5 میلیون و 900 هزار تومان 

کمترین شهریه : 4 میلیون و 800 هزار تومان

به گفته این مدیر مدرسه، از نظر آموزش و پرورش براساس این الگو کادر اداری مدرسه نباید بیشتر از 15 نفر باشد، این در حالی است که کادر اداری مجموعه مدارس کوشش به بیش از 25 نفر می رسد چرا که ما معتقدیم دانش آموز نیازمند رسیدگی است و باید در همه ابعاد به دانش آموز توجه شود.

احمدی با بیان اینکه بیشترین مدارس غیردولتی در منطقه 3 قرار دارد، به یکی دیگر از مشکلات الگوی تعیین شهریه اشاره کرده و می گوید:« برخی از مدارس این منطقه از مدارس نمونه پایتخت و حتی نمونه کشوری هستند و رتبه قبولی آنها در کنکور بالاست. اما تفاوت شهریه این مدارس با مدارس غیردولتی دیگر در منطقه که کیفیت خوبی در آموزش ندارند، تنها 100 یا 200 هزار تومان است که قطعاً این موضوع به ضرر مدیران مدارس با کیفیت است.»

مابه التفاوت هزینه ها از والدین گرفته می شود
یکی دیگر از مدیران دبیرستان غیردولتی منطقه یک که شهریه ای در حدود 15 میلیون تومان از والدین دریافت می کند، ازالگوی جدید تعیین شهریه این دسته از مدارس انتقاد دارد و می گوید: «آموزش و پرورش بدون در نظرگرفتن هزینه های مصرفی و تعداد معلمان بکار گرفته شده به صورت ثابت یا حق التدریس اقدام به تعیین شهریه می کند. »

به گفته او، در حقیقت آموزش و پرورش در موضوع اجاره بها و یا تعداد معلمان بکارگرفته شده در مدارس قانون خود را دارد. این در حالی است که براساس قانون مدارس غیردولتی، مدیران مدارس باید هزینه های تمام شده خود را به آموزش و پرورش اعلام کنند و پس از تایید آنها شهریه را مشخص کنند. اگر قرار باشد که آموزش و پرورش به ما تحمیل کند که چه تعداد معلم یا چه تعداد کادر اداری داشته باشیم، قطعاً کیفیت آموزش در مدارس ما پایین می آید و ما برای سالهای تحصیلی آینده قادر به جذب دانش آموزان نخبه نیستیم.